Waarden – Doelen

Cliënten komen bij mij met als doel ik wil afvallen! Daar help ik ze uiteraard mee, echter laat ik ze wel anders kijken naar het doel afvallen. Want zoals ik aangeef in het plaatje: zodra jij je doel hebt behaald kun je het afvinken.

Ga je dan na het behalen van je streefgewicht weer terug naar je oude eetpatroon? Want het doel is behaald en is van je lijstje af. Wat motiveert jou dan nog om het gewicht te behouden?

Het is anders als jij als waarden Gezondheid hebt. Een waarden is belangrijk voor jou, het is een richting waarin we ons bewegen, het is een voortdurend proces.

Als je als waarden Gezondheid hebt, wordt het vanzelf sprekend dat jij een leven er op na wil streven die bestaat uit volwaardige en voedzame voeding – bewegen – rust/mindfull. Want als jij kiest voor ongezonde voeding, geen beweging en weinig rust zul jij niet happy zijn met jezelf. In feiten loop je weg van jezelf. Je loopt weg van een betekenisvol leven.

Vragen die je niet dichterbij een betekenis vol leven brengen zijn oa:

  • Hoe moet ik afvallen?
  • Hoe houd ik het gewichtsverlies vast?
  • Hoe kan ik eruit gaan zien, zoals ik zou willen?

Vragen die je wel dichterbij brengen:

  • Hoe kan gewichtsverlies bijdragen aan mijn gezondheid?
  • Hoe zal een betere gezondheid mijn sociale relaties positief beïnvloeden?
  • Hoe zal een betere gezondheid me meer plezier geven?

Merk jij (voel jij) het verschil tussen deze vragen? Afvallen is dus niet alleen een doel opschrijven en daar naar toe werken, belangrijk is dat Gezondheid een waarden voor jou is – gaat worden. Zodat je ook naar deze waarden kunt & wilt gaan leven!

Heb je vragen of wil je een van mijn trajecten afnemen?

Neem dan gewoon even contact met met op.