Ongezond – Gezond

Dit zijn twee termen die vaak gebruikt worden door mijn cliënten, maar wellicht ook door jou?

Wist jij dat het denken in GEZOND & ONGEZOND eigenlijk averechts werkt? Want juist als je iets NIET mag wordt het aantrekkelijk. Kan jij het je nog herinneren dat je als kind iets niet mocht van je ouders, je het stiekem toch ging doen.

Elke keer als je denkt in gezond of ongezond, ga je met jezelf in discussie of je iets wel of niet mag eten/drinken. Gun je jezelf dat ene koekje, dan denken wij vaak al dat we een ongezonde keuze hebben gemaakt en dan kan dat pak koeken net zo goed op. De dag is nu toch al verpest.

HOE KIJK JIJ NAAR ETEN? Denk jij ook in gezond/ongezond? Hoe meer je op deze manier kijkt naar eten, hoe ongezonder we gaan eten. Je bent namelijk continue met jezelf in discussie. Zonde van je tijd en energie!

Ga ontdekken wat voedzaam en volwaardige voeding is en waar jouw lichaam echt behoefte aan heeft. Want wellicht eet jij dat pak koekjes op niet omdat je honger hebt, maar omdat je een emotie uit de weg gaat? Word bewust van je hongergevoel, je eetgedrag, gedachten en emoties! Dat zijn de juiste ingrediënten voor een gezonde relatie met voeding.

Dus je mag echt wel een stukje chocolade bij de koffie, maar ga niet denken in o jee dit is eigenlijk ongezond, want voordat je het weet heb je de hele chocoladereep op!

Heb je vragen of wil je een van mijn trajecten afnemen?

Neem dan gewoon even contact met met op.