Wat is een gezonde relatie met eten?

Mijn coaching traject heet “Bewust & Jezelf” en is gericht op een gezonde relatie met eten en jezelf. Maar wat is dat nou een gezonde relatie met eten? In onze maatschappij is het heel normaal geworden om een dieet te volgen. Maar heb je door het volgen van een dieet een gezonde relatie met eten? NEE, ik vind van niet. Een dieet is namelijk iets wat je aangereikt krijgt door iemand anders en waardoor jij jouw lichaamssignalen gaat leren te negeren. Maar wat houdt het dan wel in? 

  1. Je denk niet in GEZOND versus ONGEZOND. Eten is gewoon eten. 
  2. Ongezond eten is niet slecht, en je hebt hier dus ook geen oordeel over. Je hebt geen spijt als je een keer een koekje hebt gegeten en de dag is hierdoor ook niet verpest. 
  3. Je hebt geen schuldgevoel nadat je hebt gegeten. 
  4. Je geniet van eten of het nu gezond of ongezond is. Het gaat om de smaak, de beleving, het lekker is en je voldaan bent. 
  5. Je vertrouwd op je lijf, je weet wanneer jouw lijf honger heeft, je voldaan bent. Wanneer jij honger hebt is dat ook jouw voornaamste reden om te eten. En wanneer jij voldaan bent om te stoppen met eten. Je geeft dus voorrang aan het voelen ipv het denken. 
  6. Eten gebruik je niet als (enige) beloning, troost of compensatie. Je gebruikt eten niet om elke keer je emoties te verdoven. 
  7. Je hebt geen last van eetbuien. En als je deze wel een keer hebt dan heb je daar geen spijt van. 
  8. Je hebt geen strenge restricties, alles mag, maar wil je ook alles? Onvoorwaardelijk. 
  9. Je hebt geen eetregels, behalve bij allergieën, intoleranties of bij ziekte.

Wil jij werken aan jouw relatie met eten en ben je er klaar voor om de dieetcultuur los te laten? Ga dan samen met mij aan de slag. Tijdens het traject krijg je van mij het werkboek “Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf”. Dit boek bevat 45 pagina’s vol informatie, zodat je alles wat je moet weten om een gezonde relatie met eten en jezelf te kunnen ontwikkelen, bij elkaar hebt. In dit boek staan ook verschillende opdrachten om nog meer inzicht te krijgen in jouw eetgedrag, gewoontes, gedachten en gevoelens. 
Wil je eerst weten hoe het er eigenlijk voor staat met jouw relatie met eten?

Dat kan! Doe dan nu meteen de GRATIS TEST.

Hoe gezond is jouw relatie met eten?

Doe de test en ontdek het hier!

Heb je vragen of wil je een van mijn trajecten afnemen?

Neem dan gewoon even contact met met op.